Week van Gebed voor eenheid (online)

Gepubliceerd op 20 december 2021 om 13:17

LIVE: https://weekvangebed.kerkinkampen.nl/

In de Week van Gebed voor eenheid staan dit jaar miljoenen christenen in de hele wereld stil bij de ster van Betlehem. De gebedsweek bestaat al 175 jaar en vindt in Kampen plaats van zondag 16 tot en met 23 januari.

 

Het thema ‘Licht in het duister’ verwijst naar de ster van Betlehem. Kerken uit het Midden-Oosten kozen dit thema naar aanleiding van Matteüs 2 over de magiërs. Zij zagen een bijzondere ster, die hen bij Jezus bracht. Christenen hebben de opdracht om - net als die ster - anderen te wijzen op de Verlosser van de wereld. Onderlinge verdeeldheid in de kerken maakt het echter moeilijk om het licht te laten schijnen. Daarom is het belangrijk om voor eenheid te blijven bidden.

 

Het thema is toepasselijk in deze tijd. We leven in een wereld, die hunkert naar licht in de duisternis. De wereldwijde coronapandemie en de economische, politieke en sociale crises die daaruit voortvloeien laten dat voortdurend zien. De ster van Betlehem nodigt mensen uit om samen te zoeken naar Jezus als Licht van de wereld.

 

De gebedsweek telt in Nederland zo'n 200.000 deelnemers. In Kampen wordt de Week van Gebed georganiseerd door de Beraadsgroep van kerken.

 

Voorgangers Week van Gebed:

·        Zondag 16 januari | Eric Kamperman (Leger des Heils)

·        Maandag 17 januari | Tim Kamp (Vrije Evangelische Gemeente)

·        Dinsdag 18 januari | Kasper Jager (Open Hof)

·        Woensdag 19 januari | Jaco Weij (Nederlands Gereformeerde Kerk)

·        Donderdag 20 januari | Maurits Luth (Baptistengemeente)

·        Vrijdag 21 januari | Albert Hakvoort (Christelijke Gereformeerde Kerk)

·        Zaterdag 22 januari | Jeroen Kanis (SOZO)

·        Zondag 23 januari | Kasper Jager (Open Hof)

 

Vanwege de coronaregels zijn de samenkomsten iedere avond vanaf 19.00 uur live te beluisteren vanuit de Open Hof via de link op www.kerkeninkampen.nl. Informatie: 038-2022034.

 

Informatie: kerkeninkampen@gmail.com of 038-2022034. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.